WILD FM
Marco Top dat Jullie straks in haaglanden op dab+ zitten ! Floris Channel X - Rave the Rhythm Hej ff gewoon omdat het kan. Julle zijn te gek! Groetuh uit Hilversum Rogier Ratata. Van la feuente Ik zit ziek thuis en mijn collega staat daarom alleen op het werk dus voor hem deze song , zet hem op Thomas 👊

Wild FM

WILDFM Voortaan alleen nog via DAB+ en Online te beluisteren!

today3 juni 2024 300 2 1

Achtergrond
share close

De regionale dancezender WILD FM zal voortaan in alle grote steden te ontvangen zijn via DAB+. Op dit moment zendt de zender ook uit via FM-frequenties in Noord-Holland en Flevoland, maar die frequenties zullen vanaf maandag worden ingevuld door urban zender GLXY.RADIO (https://glxy.radio), waar WILD FM een samenwerking mee is aangegaan. 

Zowel GLXY.RADIO als Wild FM zijn blij met de samenwerking. Bart Meuleman van GLXY: De samenwerking met Wild FM opent voor ons beiden nieuwe mogelijkheden door het samenvoegen van onze ervaringen en kennis over radio. Amsterdam is een multiculturele stad waar een product als GLXY.RADIO perfect bij aansluit en waar een FM-zender echt het verschil kan maken. Door deze samenwerking zetten we beiden een grote stap naar een stabiele radio toekomst in het roerige Nederlandse medialandschap.”

Ook Wild FM eigenaar Bas Emons ziet alleen maar voordelen: “We zien steeds meer dat de luisteraars online en via DAB+ luisteren, daar spelen wij nu alvast op in, zeker ook ingegeven door het voornemen van het kabinet om de FM-frequenties volgend jaar te gaan veilen. Daarbij is een FM-pakket zeer kostbaar, dat is geld dat wij liever in de uitbreiding van ons ontvangstgebied willen stoppen. En dat is nu gelukt.”

Ook programmaleider Coen Bom is blij met de verandering: “Wij richten ons op een vrij specifiek publiek met onze ‘dansbare’ programmering. Hoe meer publiek wij kunnen bereiken via de ether hoe beter, zij het dan via DAB+. Op dit moment zijn we echt alleen in het Noorden van het land via de ether goed te ontvangen, we missen goede ontvangst in Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Dat wordt dus nu geregeld. We zagen een maand geleden met de uitzending van de House Top 1000 al een enorme verschuiving naar online en DAB+. We zien de toekomst zeer zonnig tegemoet.”

GLXY.RADIO, de populaire hiphop, r&b en rapzender, zal de FM-frequenties van Wild FM gaan vullen. Wild FM directeur Jurgen Rijkers daarover: “Dit is nou zo’n voorbeeld van een win-win situatie; wij krijgen een groter uitzendgebied via DAB+ en GLXY.RADIO krijgt er – in een belangrijk gebied voor hun doelgroep – FM ondersteuning bij. We zien uit naar de samenwerking, want Wild FM en GLXY gaan op allerlei gebieden een partnership aan. Waar we kunnen zullen we elkaar versterken. We zien er naar uit.”

Written by: nieuw.wildfm.nl

Rate it
0%